Àgora jove, el laboratori de pensament crític.

Ben aviat començarem una nova proposta amb la col·laboració d'Aula Blanes. Se'n diu Àgora Jove, laboratori de pensament crític. Hem parlat amb els conductors d'aquestes sessions, en Jordi Gaitan i en Toni Muñoz, tots dos llicenciats en filosofia que seran els encarregats de conduir les sessions i facilitar als participants eines per a la reflexió.

BlocJove: Bones! Jordi i Toni què proposeu amb l'Àgora Jove?
Jordi: Volem desenvolupar la consciència crítica amb els nostres joves i traduir-la en capacitat d'experiència transformadora del nostre entorn, a través de la filosofia.

BlocJove: Per què penseu que la filosofia té cabuda en un espai per a joves i a la Biblioteca?
Jordi: Creiem que és original i fins i tot, té un punt de revolucionari portar el saber filosòfic a la Biblioteca Jove. Tenim una forta confiança amb els joves i els recursos del propi pensament crític com a company en el procés de formació moral. Entre aquest recursos destaca la discussió deliberativa.

BlocJove: i que s'entén per discussió deliberativa?
Jordi: La discussió deliberativa és una eina filosòfica per ordenar la manera de reflexionar. La idea clau és distingir tres nivells en tota deliberació: els fets, els valors i les accions.

BlocJove: i com seran les sessions, ens ho passarem bé ;-) ?
Jordi: I tant! Les sessions de pensament crític seran llocs de reflexió i de treball ètic. Introduirem temes nous i de certa actualitat que sense cap dubte desperten l'interès dels joves. Nosaltres ens proposem abordar qüestions crucials, com les que tenen a veure amb la dimensió de l'esfera humana, com per exemple , la llibertat,  la pobresa, el gènere, la justícia, la sostenibilitat, les aliances amb els altres, l'amor...

BlocJove: i a qui va dirigit?
Jordi: A qualsevol jove de més de 15 anys amb ganes de pensar, valorar i fer. Veniu i ajudeu a construir aquest projecte que iniciem. A més la inscripció és gratuïta i oberta. L’espai de la Biblioteca Jove a la planta baixa de la Biblioteca de Blanes ens servirà per a trobar-nos i transformar les coses.

BlocJove: Ens sembla una idea genial, ganes de canviar coses, de pensar, de conversar, de reflexionar. Estem molt contents que vingueu a la Biblioteca. Benvinguts!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada