50è aniversari d' ELS MARGINATS de S.E. Hinton

Aquest mes d'Abril s'han complert 50 anys que el llibre "Els Marginats" de S.E. Hinton es va publicar.

Aquí a la biblioteca trobaràs aquest clàssic de la literatura juvenil.  Tenim dos exemplars de la seva edició en castellà "Rebeldes".



Sinopsi:

"Arran d'una baralla entre dues bandes rivals, els socs i els greasers, que acaba dramàticament, Ponyboy i Johny s'han d'amagar i viure al marge de la llei. Casualment aleshores es troben amb un incendi en una església i, contra tota prudència, arriscant la seva vida, salven uns nens de morir cremats. Ponyboy, el narrador-protagonista, aprèn moltíssimes coses en ben poques hores."

L'autora:
E.S. Hintons és una de les escriptores més populars de novel·la juvenil de ficció. Alguns dels seus llibres son de lectura obligatòria en els instituts. 
Va nèixer a Tulsa, Oklahoma. Entusiasta de la lectura no estava satisfeta amb les novel·les destinades als joves així que va començar a escriure les seves pròpies novel·les. La primera va ser "Els Marginats" que es va publicar per primer cop el 1967 per l'editorial Viking.


Podeu veure el llistat de llibres disponibles al catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre a través d'aquest enllaç: Argus 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada