Doble Mortal SALVADOR MACIP i ELISENDA ROCA

Us imagineu que el vostre germà desapareix de la nit al dia i només teniu un cap de setmana per trobar-lo? Voleu passar una estona entretinguda i acompanyar els protagonistes en un thriller juvenil? Llegiu “Doble mortal” i descobriu aquesta història detectivesca en clau d’humor.

Coneixereu a la Julieta, la típica noia independent, cabuda i decidida que no s’ho pensa dues vegades a l’hora d’entrar a la gola del llop si fa falta per salvar al seu germà Biel. És l’encarregada de treure de polleguera al seu nou company d’aventures en tots els sentits... en Max. Ell és molt més reflexiu i estudia criminologia a Londres. Abans del que s’espera haurà de començar a posar tots els seus coneixements en pràctica per primera vegada fora del paper.

Però lluny de ser uns perfectes herois de pel·lícula, empatitzareu amb els defectes d’aquest parell. La temeritat de la Julieta de vegades els pot fer anar a parar a situacions ben còmiques i el Max (no us ho perdeu) pateix de hematofòbia, és a dir, té por a la sang!
Plegats, la Julieta i el Max, estan apunt de comprovar que fer de detectiu no és tan glamurós, èpic ni rentable com mostren les típiques pel·lícules de conspiracions. 

De totes maneres, no us recomano que intenteu imitar els passos dels protagonistes perquè algunes de les seves aventures són irreals i poc creïbles. Al final, igual que amb moltes sèries i pel·lícules, el millor que podeu fer és no qüestionar-vos en profunditat la trama i gaudir de l’acció i el ritme àgil de la història fins al final.

Personalment el desenllaç del misteri no ha estat a l’alçada de les meves expectatives perquè era l’última de les opcions que se m’haurien pogut acudir. A més m’hauria agradat saber més coses sobre alguns personatges interessants que es mencionen a la novel·la i que després no tornen a aparèixer.


I ara unes anècdotes:

*En Salvador Macip va néixer a Blanes el 1970.  És doctor en medicina, investigador i escriptor.
*Dirigeix un grup de recerca sobre el càncer i l’envelliment a la Universitat de Leicester (Regne Unit), on també és professor de Biologia Molecular i Cel·lular.
*Ha publicat set novel·les, nou llibres per a joves, quatre de divulgació científica, un de contes i un manual per aprendre anglès.
*Entre altres, ha guanyat el Premi Europeu de Divulgació científica (per Jugar a ser déus, escrit amb Chris Willmott), el Joaquim Ruyra (per Ullals, escrit amb Sebastià Roig), l’Ictineu (per El joc de Déu) i el Carlemany (per Hipnofòbia).
*Té una pàgina web on el podeu trobar www.macip.org
*L’Elisenda Roca va néixer a Barcelona el 1963. És periodista, escriptora i directora teatral.
*Ha dirigit, produït i presentat programes de ràdio i de televisió. En l’actualitat col·labora  a la revista Descobrir, Gente Despierta de RNE i El Món a Rac 1.
*La darrera obra teatral que ha dirigit és 73 raons per deixar-te de Guillem Clua i Jordi Cornudella. Ha publicat vuit contes per a nens, un àlbum il·lustrat per Guridi, dues novel·les per a joves dos àlbums pop up, l’un amb Paula Bonet i l’altre amb Jordi Vila Delclòs, i un llibre divulgatiu sobre concepció, embaràs i postpart amb la doctora Carlota Basil.
*Entre els nombrosos premis que ha rebut al llarg de la seva carrera destaquen l’Òmnium Cultura de Ràdio, l’Ondas de Televisió i el Butaca de teatre pel musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré.

En fi, quina pena que s’acabi el llibre just quan tot es comença a posar interessant! La meva pregunta és... Ens esperen més aventures del Max i la Julieta? O més ben dit... De Romero & Julieta?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada